GroeiGids

Basisschoolkind.

Jeugdgezondheidszorg

{Het jgz} is onderdeel van de Jeugdgezondheidszorg. Vroeger werd dit het consultatiebureau genoemd. Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van je kind volgen. Bij hen kun je terecht met al je vragen over de gezondheid, het opvoeden en opgroeien van kinderen.

Meten, wegen en vaccineren

De medewerker van de Jeugdgezondheidszorg houdt regelmatig bij hoeveel je kind weegt en hoe het groeit. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt je kind van de JGZ-medewerkers. Heb je de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kun je zelf contact opnemen.

Wat doe je als het niet zo goed gaat?

Soms kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet zo lekker gaat met je kind of met de rest van je gezin. Ook dan kun je altijd bij {het jgz} terecht. Daar werken deskundigen uit meerdere disciplines die kunnen helpen en er is een netwerk vanwaaruit hulp en begeleiding geboden kan worden als dat nodig is.

Wanneer ga je naar de huisarts?

Als je kind lichamelijke klachten heeft, neem dan contact op met je eigen huisarts. De jeugdarts zal je bij afwijkingen of lichamelijke problemen altijd doorverwijzen naar de eigen huisarts. Indien nodig verwijst de jeugdarts rechtstreeks door naar een kinderarts.

Vroeghulp

Het kan gebeuren dat er iets aan de hand is met je kind, maar niemand precies kan zeggen wat. In dat geval worden er professionals ingeschakeld, zoals Integrale Vroeghulp.

 

Tags: schoolarts

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?