GroeiGids

Basisschoolkind.

Ondergewicht

Ondergewicht kan door verschillende oorzaken ontstaan. Behalve een ernstige ziekte of een serieus eetprobleem kunnen er ook minder serieuze oorzaken zijn. Als je kind niet wil ontbijten, niets lust en heel snel groeit is het belangrijk om dit in de gaten te houden.

Gezondheidsrisico's

Kinderen die onvoldoende eten, voelen zich vaak snel moe. Ze hebben weinig energie. Hun conditie gaat achteruit en de weerstand neemt af. Bij gevaarlijk ondergewicht neemt ook de kans op botbreuken en botontkalking toe. Ondergewicht kan dus erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je kind.

Eet gezond

Als je kind te weinig weegt of een kleine eter is, dan is het in ieder geval belangrijk om gezond te eten. Het lichaam heeft veel eiwitten, vitamines en mineralen nodig om fit en sterk te blijven.

Gezonde tussendoortjes

Bij ondergewicht is het belangrijk dat je kind regelmatig eet. Geef als tussendoortje producten met veel eiwitten en voldoende goede vetten. Eiwit zit vooral in vlees, vis, vleesvervangers, ei, melk(producten), noten en peulvruchten. Gebruik vloeibare bak- en braadproducten of olie voor het bereiden van de maaltijd en smeer margarine uit een kuipje op brood.

Eetproblemen

Er kunnen soms dingen misgaan als het om eten gaat. Kinderen lusten niet alles en sommige kinderen willen niet eten. Als ouder kun je je behoorlijk zorgen maken als je kind een lastige eter of een kleine eter is.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?