GroeiGids

Basisschoolkind.

Boos

Ieder kind is wel eens boos. Boosheid is een normale emotie. Uw kind moet leren omgaan met boosheid.

Tussen 4 en 8 jaar

Jongere kinderen moeten nog leren om hun boosheid op een goede manier te uiten, bijvoorbeeld door erover te praten. Uw kind gaat steeds beter begrijpen dat je anderen geen pijn mag doen als je boos bent, maar het gaat nog wel eens mis.

Kinderen die hun boosheid nog niet goed door praten kunnen uiten, gaan soms schoppen of slaan. Als dat gebeurt, moet u daar iets aan doen. Grijp in en praat met uw kind. Leg uit hoe het beter met boosheid om kan gaan of hoe het rustig kan blijven.

Tussen 8 en 12 jaar

Kinderen vechten soms met andere kinderen. Over het algemeen ziet u dat bij jongens vaker dan bij meisjes. Ook kan een gevecht dat als spelletje begon, omslaan in een echte vechtpartij. Sommige kinderen kunnen heel boos worden en vinden het moeilijk om zich te beheersen. Reageer positief als uw kind een ruzie op een goede manier oplost, zich beheerst bij een stoeipartij of een vechtpartij uit de weg gaat.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?