GroeiGids

Basisschoolkind.

Spraakproblemen

Als ouder help je je kind automatisch bij de ontwikkeling van taal, maar misschien heb je het gevoel dat je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen.

Problemen met praten

Het kan gebeuren dat een kind problemen heeft met praten zoals stotteren, slissen, of heel schor of hard praten. Hard praten kan bijvoorbeeld komen doordat een kind minder hoort.

Soms praat een kind bij andere mensen helemaal niet of alleen heel zachtjes. Dit kan bijvoorbeeld omdat het niet durft te praten.

Hulp zoeken

Vind je dat de spraak van je kind zich langzamer of anders ontwikkelt dan die van andere kinderen? Praat dan met {het jgz} of de huisarts. Zij kunnen je kind verwijzen naar bijvoorbeeld de logopedist.

Je kunt het niveau van de taalontwikkeling testen op Kindentaal.nl. Deze testen zijn geschikt voor ouders van Nederlands opgevoede kinderen. Als de test aangeeft dat het niveau van je kind laag is, bespreek de uitslag dan met {het jgz}.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?