GroeiGids

Basisschoolkind.

Taalproblemen

Als ouder help je je kind automatisch bij de ontwikkeling van taal. Misschien heb je het gevoel dat je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen.

Taalproblemen

Soms doe je er alles aan en loopt je kind toch een taalachterstand op. Bijvoorbeeld als je kind moeite heeft met lezen (dyslexie) of moeite heeft zichzelf uit te drukken en  daardoor gefrustreerd of boos kan reageren. Vraag dan advies aan {het jgz} of aan een logopedist.

In ernstige gevallen spreekt men van een Taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ongeveer 5 tot 7% van de bevolking heeft een TOS.

Stimuleer taalontwikkeling

Een goede taalontwikkeling vraagt om stimulatie. Van jongs af aan is het verstandig veel met elkaar te praten en vaak voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen door vaders veel bijdraagt aan een goed taalontwikkeling.

Je kunt meer lezen over spraak- en taalontwikkeling op de website van Kind en Taal van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

 

Tags: leerprobleem

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?