GroeiGids

Basisschoolkind.

Lopen of fietsen

Hoe dichter je bij school woont, hoe makkelijker het is om je kind lopend of op de fiets naar school te brengen. Als je kind wat ouder wordt, kan het natuurlijk ook al snel en makkelijk zelf de weg vinden. Natuurlijk zijn daarbij de afstand tot de school en de veiligheid van de wegen bepalend.

Zelfstandig in het verkeer

Een groot voordeel van lopen en fietsen is dat kinderen daardoor leren deel te nemen aan het verkeer. Zelfstandige mobiliteit is belangrijk voor kinderen. Door elke dag lopend of fietsend met ze naar school te gaan, leer je ze hoe ze in gevaarlijke verkeerssituaties moeten reageren. Je kind leert goed fietsen en kan daardoor vaak al snel zelf naar school toe gaan. Veilig Verkeer Nederland organiseert daarom elk jaar een ‘Op Voeten en Fietsen naar School-dag’.

Verkeersveiligheid

Het is goed voor de veiligheid rondom de school wanneer meer ouders en kinderen lopend of op de fiets naar school toe komen. Er ontstaat vaak een chaos rondom de school wanneer veel ouders hun kinderen met de auto brengen. Soms kijken kinderen ook niet goed uit voordat ze de weg op rennen achter een bal aan of naar hun ouder toe.

 

Tags: naar school

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?