GroeiGids

Basisschoolkind.

Bedritueel

Voor je kind is het prettig om de dag rustig af te sluiten. Dit geeft je kind duidelijkheid. Help hem met een vaste volgorde van uitkleden, wassen, tanden poetsen, pyjama aantrekken, voorlezen en knuffelen. Je kind weet dan dat hij na het verhaaltje en de knuffel moet gaan slapen.

Voorlezen

Bijna alle kinderen vinden het leuk om als onderdeel van het slaapritueel nog even te worden voorgelezen. Kleine kinderen kun je eindeloos hetzelfde boekje voorlezen. Maar houd je wel aan de slaaptijd. En dan moet je kind ook echt gaan slapen.

In bed blijven

Na het slaapritueel zeg je welterusten en vertrekt.  Voorkom dat je kind opnieuw aandacht krijgt door allerlei vragen, zeuren of grapjes. Negeer dat gedrag en kom er niet voor terug. Zorg dat je kind in bed blijft tot de volgende morgen. Laat je kind niet zomaar uit bed komen, maar breng het terug als het toch gebeurt. Als er iets is, troost je kind dan in bed. Geef je kind de volgende morgen een compliment, als hij zich aan de afspraken heeft gehouden.

 

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?