GroeiGids

Basisschoolkind.

Aangepast sporten

Het kan zijn dat je kind door een handicap niet mee kan doen aan gangbare sportactiviteiten. Dit hoeft niet per se een lichamelijke handicap te zijn. Ook astma of overgewicht kan problemen opleveren. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je kind toch te laten sporten.

Sport stimuleren

Wanneer je kind een bepaalde aandoening heeft, ben je misschien geneigd het extra te beschermen. Bijvoorbeeld uit angst voor blessures. Probeer je kind toch te stimuleren om te sporten want met de juiste begeleiding is sporten met een beperking heel goed mogelijk.

Mogelijkheden voor aangepast sporten

Als je kind in een revalidatieproces zit, kun je met het revalidatieteam overleggen wat de mogelijkheden op het gebied van sporten zijn. De meeste gemeenten zetten speciale projecten op om kinderen met een handicap te kunnen laten sporten. Daarnaast zou je met een bewegingsspecialist een sportprogramma voor je kind kunnen samenstellen. Ga naar {het jgz} om in contact te komen met een bewegingsspecialist.

Sportschool

Sportscholen houden ook steeds meer rekening met mensen met een beperking die willen sporten. Je kunt altijd bij een sportschool informeren naar de mogelijkheden.

G-sport

G-sport staat voor gehandicaptensport en is er speciaal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De bekendste sport voor gehandicapten is het G-voetbal. Als je kind het leuk vindt om hieraan mee te doen, vraag dan informatie bij sportverenigingen in de buurt. Misschien is er zelfs een sportvereniging speciaal voor gehandicapten. Kijk op Gehandicaptensport.nl voor een vereniging bij jou in de buurt.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?