GroeiGids

Basisschoolkind.

Speel- en beweegtips

Op de basisschool gaat er een hele nieuwe wereld open voor je kind. Hier kunnen kinderen dingen maken en hun grenzen verleggen, en leren ze omgaan met andere kinderen, ook door de competitie met hen aan te gaan. Al deze aspecten komen ook bij het spelen aan bod.

Fantasie en avontuur

  • Je kind vindt het misschien leuk om fantasiespelletjes te spelen. Ook een rollenspel en ‘doen alsof’ is interessant. Vaak vinden kinderen het leuk om dit te doen met kinderen van hun eigen leeftijd.
  • Experimenteren met materialen en dingen bouwen vindt je kind waarschijnlijk ook leuk. Dit komt doordat kinderen heel erg gericht zijn op het beleven van avontuur en leren van nieuwe dingen.
  • Computerspelletjes spelen, lezen of tv-kijken kan voor je kind heel ontspannend zijn. Probeer het wel af te wisselen met wat meer beweging.

Bewegen is belangrijk

Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen! Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Wist je dat kinderen onder de 18 jaar het best 7 dagen per week 60 minuten per dag kunnen bewegen? Voldoende bewegen is belangrijk voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Samen actief

Kinderen bewegen eigenlijk steeds minder. Daarnaast is ook het aantal kinderen met overgewicht de afgelopen 25 jaar meer dan verdubbeld.

Met het project Samen Actief van het Kenniscentrum Sport kun je samen met je kind meer gaan bewegen. Je leert hoe je een voorbeeld kunt zijn voor je kind. Het project biedt leuke beweegspelletjes en goede beweegtips!

Tips!

  • Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Het kan heel gemakkelijk zijn om kinderen dagelijks meer te laten bewegen.
  • Misschien lijkt het je kind leuk om bij een sportclub te gaan.
  • Je kunt je kind dagelijks buiten laten spelen, bijvoorbeeld na schooltijd.
  • Je kind vindt het waarschijnlijk leuk om samen naar school toe te fietsen of samen naar de winkel te wandelen.
  • Juist dagelijks die kleine stapjes zetten om meer te bewegen, daar draait het om!

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?