GroeiGids

Basisschoolkind.

Ik heb een gesprek op school gehad over het gedrag van mijn zoon. Hij luistert niet, doet niet goed mee. Hij moet de hele dag gestuurd worden. Nu maak ik me zorgen!

Het is goed om te bedenken wat je zelf vindt van zijn gedrag. Is hij anders dan andere kinderen die je kent? Is zijn gedrag anders dan vroeger? Zijn er thuis dingen veranderd? Luistert hij thuis ook niet, of hoort hij niet goed?

Maak een afspraak met {het jgz} om je zorgen te bespreken. De jeugdgezondheidszorg heeft een gezondheidsdossier van hem. Daarin is bijgehouden hoe hij zich ontwikkeld heeft tot nu toe. Er kan ook een gehoortest gedaan worden. In een gesprek zoeken jullie uit wat er aan de hand kan zijn. Samen overleggen jullie over het vervolg.

Het is mogelijk dat er verder onderzoek en behandeling nodig is. Daarnaast kun je bespreken welke aanpak en begeleiding op school het meest geschikt is en wat je zelf thuis kunt doen. Het is belangrijk dat je zoon met plezier naar school gaat en dat hij bij de les blijft, ook als er een ontwikkelingsprobleem of -stoornis is. Daarom is het goed om niet te lang te wachten en uit te zoeken hoe je als school en ouders samen kunt werken om te zorgen dat hij kan blijven meedoen op school.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?