GroeiGids

Basisschoolkind.

Skateboarden en skaten

Speelgoed op wielen, zoals skates, wheelies, een wave- of skateboard of een (stunt)step, zijn populair speelgoed voor kinderen. Buiten actief bezig zijn is goed voor kinderen! Het is goed voor de motorische ontwikkeling, voor het zelfvertrouwen, maar ook voor de conditie. Natuurlijk is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn.

Skatebescherming

Als kinderen vallen, vallen ze bijna altijd achterover. Ze vangen zichzelf op met hun armen. In het ergste geval breken ze een pols of elleboog. Pols- en elleboogbeschermers zijn dus zeker geen overbodige luxe, het is eigenlijk een ‘must’. Ook het dragen van een helm is aan te raden.

Skatelessen

Je kunt tegenwoordig in allerlei soorten sportles krijgen. Misschien is het verstandig om je kind skate- of skateboardles te laten volgen. Zo leren ze bijvoorbeeld goed te remmen, waardoor ze veiliger kunnen skaten of skateboarden. Als je zelf kunt skaten of skateboarden, is het leuk om samen met je kind een eerste rondje te maken.

Goede plek

Ga op zoek naar een plek waar je kind de ruimte heeft. Speelgoed op wielen kun je het best gebruiken op een gladde ondergrond, zonder zand en steentjes. Zorg dat je kind niet speelt op plekken waar veel mensen zijn, zoals drukke winkelcentra en scholen. Pas ook op voor plekken in de buurt van drukke wegen.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?