GroeiGids

Basisschoolkind.

Skateboarden en skaten

Als het mooi weer is, wil je kind misschien lekker buiten skateboarden, waveboarden of skaten. Je kunt een aantal beschermingsmaatregelen nemen om de risico’s van vallen te beperken.

Vallen

Kinderen tussen de 5 en 14 jaar vallen het vaakst tijdens het skaten of waveboarden. Er zijn beschermers te koop die bescherming bieden tegen schaafwonden en botbreuken.

Bescherming

Wanneer je skates, een skateboard of een waveboard voor je kind koopt, is het verstandig ook meteen een helm en knie- en armbeschermers te kopen.

  • Koop deze beschermers niet op de groei. Als ze te ruim zitten, bieden ze te weinig bescherming.
  • Let ook goed op de wieltjes onder de skates of het skateboard. Wieltjes die niet soepel draaien of niet stevig zijn, kunnen nare ongelukken veroorzaken.

Lessen

Je kunt tegenwoordig in allerlei soorten sporten les krijgen. Misschien is het verstandig om je kind skate- of skateboardles te laten volgen. Zo leert het bijvoorbeeld goed te remmen, waardoor het veiliger kan skaten of skateboarden. Als je zelf kunt skaten of skateboarden, is het leuk om samen met je kind een eerste rondje maken.

Stunten

Je kind vindt het misschien spannend om nieuwe trucjes uit te proberen op de skates of het skateboard. Leg je kind uit dat sommige stunts nare ongelukken kunnen veroorzaken en dat je daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar kunt brengen.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?