GroeiGids

Jongvolwassene.

Gezond koken

Je zoon of dochter gaat zelfstandig wonen. Dat betekent ook: elke dag zijn of haar eigen eten koken. Dat is even wennen! Misschien woont je kind met anderen in een huis en koken ze samen of om de beurt.

Een kookboek

Je kunt je kind een kookboek voor beginners geven. Of een kookboek met eenvoudige maaltijden. Er zijn ook speciale kookboeken voor studenten. En je kunt recepten vinden op de website van het Voedingscentrum.

Eetgewoonten kunnen veranderen

De eetgewoonten van je zoon of dochter kunnen veranderen als hij of zij op zichzelf gaat wonen. Misschien gaat je kind meer eten, meer snoepen of snacken, of wat vaker alcohol drinken dan thuis. Het kan gebeuren dat je kind, door zijn of haar nieuwe eetgewoonten wat dikker of dunner wordt. Daar hoef je je niet meteen zorgen om te maken.

Aankomen of afvallen

Valt je zoon of dochter veel af? Of komt hij of zij juist veel aan? Dan kan er iets aan de hand zijn. Misschien vindt je kind het niet gemakkelijk om zelfstandig te zijn. Het is soms best wennen aan een eigen leven. Daar kan je kind stress van krijgen. En stress kan eetproblemen veroorzaken.

Heb je het vermoeden dat je zoon of dochter erg ongezond, te veel of te weinig eet? Praat er daar samen over. Blijf je je zorgen maken? Stel dan voor om (samen) naar de huisarts te gaan.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?