GroeiGids

Jongvolwassene.

Biseksueel

Je kind kan heteroseksueel zijn of homoseksueel, of biseksueel. Biseksualiteit houdt in dat je een seksueel verlangen hebt naar zowel mannen als vrouwen. Je hoort biseksuele mensen ook wel zeggen dat ze niet op een geslacht, maar op een persoon vallen.

Biseksuele gevoelens ontdekken

In de puberteit, dus tussen hun twaalfde en achttiende jaar, ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op jongens en meisjes. Dit betekent niet dat ze daar dan ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

Veel jongeren laten niet merken dat ze verliefd zijn. Andere jongeren experimenteren in deze periode juist met seks. Jongens vrijen met jongens en meiden met meiden. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze biseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt biseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind biseksueel is, terwijl andere het misschien al hadden verwacht.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?