GroeiGids

Jongvolwassene.

Sinterklaas

Het sinterklaasfeest wordt in verschillende delen van Europa gevierd op 5 of 6 december. In elk land en in elke streek gebeurt dat op een andere manier.

Nicolaas van Myra

Sinterklaas is van oorsprong de bisschop van Myra, die leefde in de vierde eeuw na Christus. Hij is de beschermheilige van kinderen, ongehuwde vrouwen, kooplieden en zeelieden.

Het sinterklaasfeest

Het sinterklaasfeest zoals we dat tegenwoordig vieren in Nederland kent een eigen verhaal. Zo komt Sinterklaas uit Spanje met zijn stoomboot. Hij loopt met zijn knecht, Zwarte Piet, en zijn schimmel, Amerigo, over de daken om pakjes door de schoorstenen te laten vallen.

Pakjesavond

In Nederland vindt pakjesavond plaats op de avond van 5 december. Gezinnen die het nog samen met hun jongvolwassen kinderen vieren, trekken meestal lootjes. Iedereen koopt dan voor een afgesproken bedrag een cadeau voor de persoon die op het lootje staat en schrijft eventueel ook een gedicht. In veel gezinnen is het de gewoonte om met pakjesavond een spelletje te doen of te dobbelen.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?