GroeiGids

Jongvolwassene.

Vervoer naar school

Jongeren gaan meestal zelf naar school of naar college met de fiets of de brommer. Hoe dichter de school bij je huis is, hoe makkelijker het is om bijvoorbeeld lopend of op de fiets naar school te gaan.

Stadsfiets

Studenten hebben meestal een stadsfiets die er niet meer zo mooi uitziet. Ze kiezen daar bewust voor omdat het risico groot is dat je fiets gestolen wordt. Om die narigheid te voorkomen kun je het best een goed fietsslot kopen. Druk je kind op het hart dat het niet verstandig is om zelf een fiets te stelen of om een gestolen fiets te kopen. Heling is strafbaar.

Openbaar vervoer

Sommige studenten gaan vaak met het openbaar vervoer, andere alleen bij slecht weer. Je kind kan natuurlijk ook op kamers gaan wonen om niet elke dag met de bus of de trein naar school te hoeven reizen.

Ov-studentenkaart

Jongeren die studeren en ook studiefinanciering ontvangen, hebben recht op een ov-studentenkaart. Hiermee mogen ze gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Ze kunnen kiezen tussen een weekkaart en een weekendkaart.

Leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer speciaal onderwijs behoort tot de mogelijkheden wanneer je heel ver van school woont en je kind nog naar het voortgezet speciaal onderwijs gaat.

 

Tags: vernoer

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?