GroeiGids

Jongvolwassene.

Onveilige manieren

Behalve voorbehoedsmiddelen zijn er ook andere manieren om zwangerschap te voorkomen. Deze zijn alleen onbetrouwbaar! Adviseer je zoon of dochter dan ook niet om deze methodes te gebruiken.

Voor het zingen de kerk uit

‘Voor het zingen de kerk uitgaan’, of terugtrekken, is geen voorbehoedsmiddel en beschermt niet tegen zwangerschap en soa’s. Het betekent dat de jongen zijn penis uit de vagina haalt voordat hij klaarkomt. Dit is niet veilig want als een jongen opgewonden is, komt er al ‘voorvocht’ uit zijn penis. In dat voorvocht kunnen ook al spermacellen zitten. Van het voorvocht kan een meisje dus zwanger raken, omdat de penis al wel in de vagina komt.

Periodieke onthouding

Periodieke onthouding is geen voorbehoedsmiddel en beschermt niet tegen zwangerschap en soa’s. Het betekent dat je geen seks hebt op de dagen dat de vrouw vruchtbaar is. Dat is een paar dagen in de maand. Periodieke onthouding is niet veilig! Je weet nooit precies wanneer een meisje een eisprong heeft. Bovendien kan sperma lang blijven leven in de baarmoeder.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?