GroeiGids

Ouderschap.

Ouders met een verstandelijke handicap

Als ouder met een verstandelijke handicap vind je het misschien moeilijk om je kind op te voeden. Je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn verschillende vormen van begeleiding om je te helpen.

Begeleiding bij het opvoeden

Professionele begeleiding bestaat vaak uit gezinsondersteuning en begeleiding bij zelfstandig wonen. Eventueel kan er ook pedagogische gezinsbegeleiding zijn. Dat is begeleiding bij het opvoeden. Praat met de huisarts of {het jgz}. De begeleiding is altijd op maat, afgestemd op jouw behoeften als ouder en op je gezinssituatie.

Opvoeding van de kinderen

Als je een verstandelijke beperking hebt, word je zo veel mogelijk ondersteund bij de opvoeding van je kind. Dit gebeurt meestal thuis. De begeleider besteedt aandacht aan de ontwikkeling van je kind, maar ook aan hoe het met jou gaat. Als je kind ook een verstandelijke beperking heeft, zal daar ook aandacht voor zijn.

Woonbegeleiding

Misschien wil je graag een eigen huis hebben en zelf je huishouden runnen. Dat kan geregeld worden met woonbegeleiding. De begeleiding helpt je bij het plannen en organiseren van dagelijkse zaken, bijvoorbeeld met het betalen van de huur en het contact met de buren. Kijk voor meer informatie op Regelhulp.nl.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?