GroeiGids

Ouderschap.

Groot gezin

Een groot gezin is gezellig en leuk, maar ook vol en druk. Als ouder vind je het misschien lastig om je aandacht en zorg te verdelen over al je kinderen.

Groot gezin: gezellig of druk?

Vroeger kwamen grote gezinnen meer voor dan nu. Sommige gezinnen hadden zelfs meer dan tien kinderen. Tegenwoordig noemen we een gezin met vier kinderen al ‘groot’. Dat vergt veel van je, vooral wanneer je ook je werk en het huishouden met de zorg voor je kinderen combineert. Dat is wel druk, maar niet onmogelijk. Oudere kinderen kun je hun eigen huishoudelijke klusjes geven.

Kinderen kosten geld

Een groot gezin kost veel geld. Het meeste gaat op aan huisvesting en voeding; de rest vooral aan kleding, ontspanning, gezondheid en onderwijs. Hoe groter je gezin is, hoe belangrijker het is dat je je kinderen financieel kunt ondersteunen.

Onverwachts een groot gezin?

Misschien wilde je altijd al graag een groot gezin? Dat kan, maar het kan ook zijn dat je van tevoren niet had gedacht dat je een groot gezin zou krijgen. Als je bijvoorbeeld een tweeling krijgt, of met een nieuwe partner een samengesteld gezin vormt.

 

Tags: gezellig

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?