GroeiGids

Ouderschap.

Oudere ouders

Misschien heb je bewust gekozen om op oudere leeftijd aan kinderen te beginnen, bijvoorbeeld omdat je eerst carrière wilde maken, of op zoek was naar een betere balans in jezelf. Sommige mensen komen pas later de juiste partner tegen. Soms lukt kinderen krijgen niet snel.

Oudere ouders hebben meer rust

Als mensen wat ouder zijn, hebben ze vaak een beter beeld van wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Ze hoeven niet meer zo nodig van alles uit te proberen, of bijvoorbeeld veel uit te gaan. Ze hebben meer levenservaring en rust. Daardoor kunnen oudere ouders prima ouders zijn.

Nadelen van kinderen op late leeftijd

Op iets latere leeftijd ouder worden, brengt meer risico’s met zich mee. Na je 35e loop je bijvoorbeeld meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap en vroeggeboorte. Het kan ook dat je sneller vermoeid bent. Misschien maak je het niet mee als er kleinkinderen komen.

Aan de andere kant is er niets over te zeggen. Je weet nooit hoe lang iemand leeft en hoeveel je dan nog kunt doen. Hoe dan ook, een liefdevolle ouder zijn heeft niet zoveel met leeftijd te maken.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?