GroeiGids

Puber.

Biseksueel

Je kind kan heteroseksueel, homoseksueel, of biseksueel zijn. Biseksualiteit houdt in dat je je seksueel aangetrokken voelt tot mannen en vrouwen. Biseksuele mensen zeggen ook wel dat ze niet op een geslacht, maar op een persoon vallen.

Biseksuele gevoelens ontdekken

In de puberteit (tussen de twaalf en achttien jaar) ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op jongens en op meisjes. Dit betekent niet dat ze daar ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

In deze periode kunnen jongeren experimenteren met seks. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze biseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt biseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind biseksueel is. Terwijl andere het misschien al hadden verwacht.ns liever voor zich.

 

Tags: biseksueel

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?