GroeiGids

Puber.

Homoseksualiteit

In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Je kind kan ook op jongens en meisjes vallen. Dit noem je biseksueel.

Als je kind merkt dat het verliefd kan worden op iemand van hetzelfde geslacht, betekent dit niet dat het daar ook direct iets mee wil doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

Veel jongeren laten niet merken dat ze verliefd zijn. Andere jongeren experimenteren in deze periode juist met seks. Jongens vrijen met jongens en meiden met meiden. Jongeren kunnen dan ook ontdekken dat ze homoseksueel of lesbisch zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Als je kind uitkomt voor homoseksuele gevoelens

Als je kind er openlijk voor uitkomt homoseksueel of biseksueel te zijn, komt het ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken daarvan of moeten eraan wennen.

Respect voor elkaar

Als je kind hetero is, is het belangrijk dat het respect heeft voor anderen die wel lesbische of homoseksuele gevoelens hebben. Sommige jongeren vinden dit moeilijk.

Meer informatie over homoseksualiteit vind je op de website van Sense.info.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?