GroeiGids

Puber.

Activiteiten in de vakantie

Je kind vindt het vast heel leuk om samen activiteiten te ondernemen en uitstapjes te maken. Vaak vinden pubers het ook leuk om naar een vakantiekamp te gaan, of bij vrienden of familie te logeren. Als je kind wat ouder wordt, trekt het waarschijnlijk steeds vaker met vrienden eropuit.

Leuke activiteiten

  • Houdt je kind ervan om in de natuur te zijn, bijvoorbeeld in het bos of op het strand? Dan is kamperen vaak een groot succes!
  • Veel pubers gaan graag naar pretparken. Daarnaast houden ze vaak van sportieve activiteiten zoals zwemmen, minigolf, survival, vliegeren, fietsen en wandelen.
  • Het lijkt misschien saai, maar er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten musea. Als je kind interesse heeft in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld techniek, treinen of sterren, is het leuk om een keer naar het spoorwegmuseum, een sterrenwacht of een planetarium te gaan.
  • Het is nog leuker voor je kind als er een vriend of vriendin mee mag.

Met de trein

Vroeger gingen veel pubers met vrienden op Tienertoer. Ze reisden dan met de trein door heel Nederland. Na jaren afwezigheid is deze treinkaart in 2012 weer opnieuw ingevoerd. Daarnaast hebben sommige winkels af en toe een actie met goedkopere treinkaartjes. Kijk op Tienertoerkaart.nl voor meer informatie.

Een dagje treinen met vrienden is voor veel jongeren een heerlijk uitstapje. Maak wel afspraken over wat wel en niet mag en hoe laat je kind thuis moet zijn. Het is ook verstandig van tevoren kennis te maken met de vrienden waar je kind mee op stap gaat.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?