GroeiGids

Zwanger.

De verloskundige waarschuwen

Eindelijk is het dan zover, de bevalling begint! Van tevoren heb je afgesproken wie de bevalling zal begeleiden. Dat kan de verloskundige zijn, maar ook je huisarts of de gynaecoloog.

Wanneer moet je bellen?

Je verloskundige of gynaecoloog zal met jou bespreken dat je het best kunt bellen als je denkt dat de bevalling begonnen is. Tijdens de zwangerschap krijg je informatie over hoe een bevalling meestal begint en wanneer je in ieder geval moet bellen. In geval van twijfel kun je altijd bellen om te overleggen.

Gebroken vliezen

  • Overdag kun je gewoon doorgeven dat de vliezen gebroken zijn. De verloskundige komt dan langs in de loop van de dag.
  • Als de vliezen ’s nachts breken, kun je de volgende ochtend bellen (als het hoofdje is ingedaald en het vruchtwater helder is).

Als je je ongerust maakt, moet je altijd bellen! Bel het liefst zelf, dan krijgt de verloskundige inlichtingen uit de eerste hand.

Slijmprop

Verlies je de slijmprop? Een klein beetje bloed met slijm? Daarvoor hoef je de arts of verloskundige niet te bellen. Dit betekent dat de bevalling langzaam gaat beginnen, maar het kan nog wel een paar dagen duren.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?