GroeiGids

Zwanger.

Herstellen van een keizersnee

De buikwond heeft zeker zes weken nodig om goed te genezen. In die tijd verlies je vaak bloed via de vagina. Dat is normaal, net als bij een vaginale bevalling. Als je borstvoeding geeft, kan dat iets langer duren.

Rustig aan doen na de keizersnee

Het is goed om het een tijdlang kalm aan te doen om je buikspieren niet te zwaar te belasten. Per slot van rekening heb je een flinke buikoperatie ondergaan. Dat is een aanslag op je conditie.

Ook de baby vraagt veel van je energie. Het is daarom heel gewoon dat je een hele tijd nog snel heel moe kunt zijn. Het is prettig als je zo nu en dan wat hulp kunt krijgen van de thuiszorg of van familie en buren.

Emoties na een keizersneebevalling

Emotioneel gezien kan een keizersnede soms voor beide partners ingrijpend zijn. Praat met elkaar over alle gevoelens en angsten en de eventuele teleurstelling dat de bevalling niet natuurlijk kon plaatsvinden.

Je kunt eventueel bellen met de Vereniging van Keizersnede-Ouders (VKO), op telefoonnummer 076-503 71 17 of 0252-23 07 12.

 

Tags: buikwond

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?