GroeiGids

Zwanger.

Ziekten en aandoeningen

Niet bij iedere vrouw verloopt de zwangerschap vlekkeloos. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld last van zwangerschapskwaaltjes, maar het kan ook zijn dat je ernstiger aandoeningen hebt, waardoor de zwangerschap problematisch verloopt.

Aandoeningen die voor kunnen komen tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je bijvoorbeeld last krijgen van bekkeninstabiliteit zwangerschapsvergiftiging of een ernstig verhoogde bloeddruk. Dit zijn lichamelijke aandoeningen. Daarnaast kun je ook last krijgen van emotionele of psychische aandoeningen, zoals ernstige stemmingswisselingen of een prenatale depressie.

Gynaecoloog

Wanneer je zwangerschap problematisch verloopt, kom je meestal terecht bij de gynaecoloog. De gynaecoloog is een arts die gespecialiseerd is op het gebied van vrouwelijke aandoeningen en zwangerschap. Als je behandeld wordt door de gynaecoloog, heb je een medische indicatie en zul je waarschijnlijk ook in het ziekenhuis moeten bevallen.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?