GroeiGids

Professioneel nieuws.

Digitale kraamzorgoverdracht

18 - 7 - 2016

Binnenkort wordt er in Amsterdam een pilot gestart met een digitale kraamzorgoverdracht. Nu wordt er in de praktijk door de kraamzorg nog een papieren overdracht geschreven voor de jeugdgezondheidszorg (JGZ). De wens is om deze overdracht van de kraamzorg in de GroeiGids ‘Kraam’, te digitaliseren en onderdeel te maken van de GroeiApp. In eerste instantie zal dit in de vorm van een PDF bestand zijn, met het streven om op zo kort mogelijke termijn de gegevens direct in te kunnen lezen in het digitaal dossier JGZ van Kidos. Kraamzorgorganisatie de Kleine Amsterdammer is recentelijk begonnen met het testen van deze digitale kraamzorgoverdracht.

Afgelopen week is het eerste team van jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en assistenten, werkzaam op het Ouder- en Kindcentrum Lindengracht (Amsterdam Centrum), geïnstrueerd over de nieuwe werkwijze. Daarna zullen zij in samenwerking met de kraamverzorgenden van De Kleine Amsterdammer de digitale kraamzorgoverdracht gaan gebruiken. In onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ervaringen met de nieuwe werkwijze en de voortgang van dit project.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.