GroeiGids

Professioneel nieuws.

Nieuwe druk GroeiGids basisschoolkind

10 - 11 - 2016

De GroeiGids basisschoolkind heeft een 9e druk gekregen. Aanpassing was nodig, onder andere in verband met nieuwe inzichten in voeding. Het RIVM heeft enkele teksten aangeleverd en er is belangrijke informatie bijgekomen van orthopeden over de herkenning van scoliose bij kinderen in de groei.

Voor deze 9e druk is de tekst aangepast naar de laatste inzichten van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. In overleg met het RIVM zijn er enkele teksten over diarree, hoofdluis en tekenbeten opgenomen in deze nieuwe druk.

Verder is er in samenwerking met orthopeden een onderwerp toegevoegd, over herkenning van scoliose bij kinderen in de groei. Veel kinderen komen namelijk te laat bij de orthopeed. Deze nieuwe tekst is bedoeld voor ouders met kinderen vanaf een jaar of tien, het jaar waarin de groeispurt vaak begint. In die periode van groei kan er een verkromming in de rug ontstaan. Dat geeft in het begin meestal nog geen klachten. Toch is bij ernstige verkromming een behandeling nodig, om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Ook in de GroeiApp wordt deze informatie in een pushbericht opgenomen, met een filmpje voor ouders waar zij op kunnen letten bij hun kind.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.