GroeiGids

Professioneel nieuws.

Samenwerking 1000 dagen aanpak

15 - 2 - 2016

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de eerste duizend dagen van het leven, tellend vanaf het moment van conceptie tot 2 jaar, van grote zo niet beslissende invloed is op de gewichtsontwikkeling van kinderen. Zo ook op de kans op overgewicht en obesitas op latere leeftijd. Samen met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG) breidt de GroeiGids de berichten die via de GroeiApp verstuurd worden uit met adviezen over gezonde leefstijl.

De AAGG heeft een 1000 dagen aanpak ontwikkeld als onderdeel van de gehele aanpak, die zich richt op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen. De 1000 dagen aanpak richt zich in de eerste fase voornamelijk op de zwangerschapsperiode. Samen met de GroeiGids redactie heeft de AAGG adviezen over gezonde leefstijl ontwikkeld. In de wachtkamer van een verloskundigenpraktijk zijn de adviezen vervolgens aan de doelgroep, zwangere vrouwen zelf, voorgelegd en besproken. Dit resulteerde in concrete aanbevelingen.

Het resultaat: drie praktische adviezen die bijdragen aan een gezonde zwangerschap.
Vanaf deze maand, ontvangen alle GroeiApp gebruikers tijdens de zwangerschap op deze manier regelmatig adviezen over een gezonde leefstijl.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.