GroeiGids

Professioneel nieuws.

Feestelijke lancering MCH Handbook website

12 - 5 - 2016

De website www.mchhandbook.com is live! Via deze website kunnen alle landen die zijn aangesloten bij de commissie Maternal and Child Health Handbook, hun ervaringen delen. De website is een jubileumgeschenk van de GroeiGids en GGD Amsterdam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd deze aangeboden aan de Japanse professor Nakamura, als voorzitter van de internationale MCH Handbook commissie. Deze commissie bestaat uit deskundigen van diverse achtergronden. Voor Nederland neemt Anneke Kesler, hoofdredacteur van de GroeiGids plaats in deze commissie.

De commissie werkt samen met wetenschappers, gezondheidswerkers en vertegenwoordigers van diverse regeringen aan het uitrollen van het MCH Handbook programma. Doel van het MCH Handbook programma is om door middel van een op het land toegesneden ‘groeigids’, de ouder- en kindzorg  in ieder land te verbeteren. Het belang van een doorlopende lijn van zwangerschap tot na de geboorte en preventieve voorlichting nemen hierin een belangrijke plaats in. Vertegenwoordigers van alle aangesloten landen komen tweejaarlijks bij elkaar op het MCH Handbook congres om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Via de nieuwe website kunnen de diverse aangesloten landen nu makkelijker met elkaar communiceren, van elkaar leren en de verschillende boekjes bekijken. Ook kan men op de website best practices en  onderzoeken met elkaar delen. Inmiddels is al in meer dan 30 landen een MCH  handbook geïntroduceerd.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.