GroeiGids

Baby.

Moedermelk opwarmen

Als je kolft, bewaar je de melk in de koelkast of de vriezer. Voor gebruik moet je de melk natuurlijk eerst even ontdooien en opwarmen.

Moedermelk ontdooien

Ingevroren melk kun je laten ontdooien in de koelkast of onder lauwwarm stromend water. Is de melk helemaal ontdooid, dan kun je hem nog 24 uur in de koelkast bewaren. Je kunt deze melk niet opnieuw invriezen!

Moedermelk opwarmen

Moedermelk kun je opwarmen in:

  • een flessenwarmer;
  • een pannetje met warm water;
  • de magnetron.

In de magnetron verwarm je een flesje van 100 milliliter melk ongeveer 30 seconden op 600 watt. Schud het flesje halverwege om de warmte te verdelen. Doe dit nog een keer als de melk op temperatuur is. Bedenk wel dat iedere magnetron anders is en probeer het dus eerst even uit.

Temperatuur van de moedermelk

Laat de melk niet warmer worden dan 30 of 35 graden. Dat is een goede drinktemperatuur. De beschermende stoffen uit je melk verdwijnen als de melk warmer wordt dan 50 graden. Laat een druppel warme melk op de binnenkant van je pols vallen. Voelt het lauw en niet pijnlijk? Dan is de temperatuur precies goed.

Niet vaker opwarmen!

Je kunt melk maar één keer opwarmen! Heb je melk opgewarmd en weer koud laten worden, gooi hem dan weg, want dan is hij niet goed meer.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?