GroeiGids

Baby.

Motoriek

Iedere baby ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. De aanleg van je kind bepaalt voor een groot deel hoe het zich ontwikkelt, maar ook de conditie en de omgeving waarop het reageert zijn van invloed. Het is leuk om ook naar andere kinderen te kijken, zonder al te veel te vergelijken. Jouw kind is tenslotte uniek!

Ontwikkeling van de motoriek

De eerste drie maanden ontwikkelt je kind zich heel snel en gaat het bewust en gericht bewegen. Na een maand of twee vinden baby’s het leuk om zich aan je vingers op te trekken tot een half zittende of zittende positie.

3 tot 6 maanden

Tussen de 3 en 6 maanden leert je kind iedere dag wel iets! Kinderen ontdekken nu hun eigen handjes en voetjes. Ze proberen hun voetjes vast te pakken en stoppen hun teentjes in de mond. Eigenlijk stoppen ze alles in hun mond, ook vingertjes en speelgoed!

6 tot 12 maanden

Als je kind ongeveer 6 tot 12 maanden oud is, leert het steeds beter grijpen en voorwerpen vastpakken. De fijne motoriek is al een stuk beter. Je kind leert zitten en kruipen. Rond 9 maanden gaan kinderen zich optrekken om te gaan staan.

Vanaf 13 maanden

Veel kinderen gaan vanaf 13 maanden voor het eerst los lopen. Door veel te oefenen leren ze steeds soepeler lopen. Natuurlijk wordt de veiligheid in en om het huis dan steeds belangrijker!

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?