GroeiGids

Baby.

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn van groot belang in het leven. Kinderen moeten leren rekening te houden met anderen, zich aan regels te houden en op hun beurt te wachten. Ze moeten leren delen, samenspelen en nog veel meer.

Om dat te kunnen, moeten kinderen leren om hun eigen gevoelens en de gevoelens van anderen te zien, te begrijpen en ermee om te gaan. Je baby kan dat nu natuurlijk nog helemaal niet, maar zal dat de komende jaren langzamerhand leren. De basis hiervoor leg je nu al.

Hechting

De eerste persoon die je kind leert kennen ben jij. Als je een partner hebt, deel je die rol samen. Je kind leert als baby al dat contact met jou heel plezierig is. Dat begint al als je tegen je kind praat bij het verschonen van de luier en het aankijkt. Je baby reageert op je met een lach of met een geluidje. Jij reageert daar weer op en zo krijg je een band met elkaar. Je raakt gehecht aan elkaar. Een goede hechting is nodig als basis waaruit je kind zich kan gaan hechten aan andere mensen en die gaan vertrouwen.

Contact met andere mensen

Je kind komt steeds meer in aanraking met nieuwe mensen. Vanaf ongeveer 6 tot 8 maanden leert je kind langzamerhand het onderscheid te zien tussen mensen die het kent en onbekenden. Je kind voelt zich veilig bij jou en reageert soms angstig op vreemden.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?