GroeiGids

Baby.

Speelplekken voor baby’s

Kinderen kunnen vrijwel overal spelen. Niet iedere plek is natuurlijk geschikt voor elke leeftijd. Als ouder ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige speelomgeving voor je kind in en rond je huis.

De box

Voor kleine baby’s vanaf een maand of 2 is de box een veilige speelplek. Het is aan te raden om het rustig op te bouwen. Als je kind de eerste keer een kwartier in de box ligt, is het wel genoeg. Zo geef je het de tijd om aan de box te wennen. Veel boxen hebben een verstelbare bodem. Zet de box in de laagste stand zodra je kind zich optrekt en wil gaan staan. Vergeet niet de klemmen eruit te halen waar de bodem op rust. Als je regelmatig wat ander speelgoed in de box legt, blijft het leuk voor je kind.

Speelplekken in huis

Gewoon in huis spelen is heerlijk voor kinderen. Baby’s kunnen lekker rollen, kruipen en lopen op de vloer. Let wel op de veiligheid in de woonkamer en in de keuken. Voor iets oudere kinderen kun je een speelhoekje inrichten waar je wat speelgoed voor hen bewaart. Ze kunnen dan zelf kiezen en pakken wat ze leuk vinden. Nog wat oudere kinderen vinden het vaak leuk om op hun eigen kamer te spelen.

Spelen in de tuin

Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen, bijvoorbeeld in de tuin. Kleine kinderen doe je een groot plezier met een zandbak, waar ze naar hartenlust kunnen scheppen en graven. Kinderen vinden het prettig om met hun vingers in het zand te woelen.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?