GroeiGids

Basisschoolkind.

Welke media zijn geschikt voor kinderen?

Elk kind heeft andere interesses als het gaat om media. Kies geschikte media voor je kind die passen bij de leeftijd.

Wat vind je kind zelf leuk?

Eigenlijk is nu alles geschikt wat kinderen zelf leuk vinden. Zolang je maar rekening houdt met de leeftijden die Kijkwijzer en Pegi aangeven.

Blijf erover praten

Blijf veel praten met kinderen over wat ze zien, wat ze leuk vinden en waarom. Dan ben jij de eerste die het merkt als er iets niet goed gaat. Als ze bijvoorbeeld bang zijn door iets wat ze gezien hebben, of als ze vervelend contact hebben gehad met iemand via internet of mobiele telefoon.

Tips: geschikte media voor basisschoolkinderen

  1. Een topper, vooral bij jongens, is Minecraft. Dit is een uitdagende, leerzame game waarin je virtuele werelden bouwt. Veel kinderen spelen het op een tablet.
  2. Vergeet met alle moderne media de boeken niet. Kinderen willen nog wel lezen, maar vinden gamen of tv-kijken vaak makkelijker. Daarom hebben ze iets meer sturing nodig om ook nog een boek te kiezen dat kan boeien. Blijf voorlezen; bijna alle kinderen vinden dat nog fijn.
  3. Vraag op school om tips. Er komen steeds meer nieuwe leerzame apps, games en tools om zelf games te maken van bijvoorbeeld filmpjes. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hier zelf thuis ook creatief mee aan de slag. Dit is ook heel leuk voor meisjes.
  4. Ook kun je de bibliotheek om tips vragen, steeds vaker geven ze daar voorlichting over tablets en apps en kun je dingen uitproberen.

Meer tips vind je op de websites van Kennisnet.nl en MijnKindOnline.nl.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?