GroeiGids

Basisschoolkind.

Veiligheid online

Je wilt niet alleen voorkomen dat je computer crasht doordat je kind iets heeft gedownload waar een virus in zit, maar ook dat de sites die je kind bezoekt veilig zijn en passen bij de leeftijd.

Veilige sites

Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je maatregelen nemen die veilig internetten bevorderen. Een kind van 7 jaar heeft andere interesses dan een kind van 13 jaar. Je wilt liever niet dat kinderen op websites kijken die niet geschikt voor hen zijn. Om dat te voorkomen kun je verschilende hulpmiddelen voor media toepassen, bijvoorbeeld een filter die de toegang tot bepaalde websites blokkeert.

Waarschuwen

Je wilt misschien niet dat je kind denkt dat je je overal mee bemoeit. Je kunt uitleggen waarom je toch af en toe wilt weten welke websites je kind bezoekt, omdat internet naast leuke kanten ook gevaarlijke kanten heeft. Daarbij kun je denken aan cyberpesten, maar ook aan 'cyberlokken of grooming'.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?