GroeiGids

Jongvolwassene.

Musea en tentoonstellingen

Jongeren kunnen vaak echt genieten van een uitstapje naar een museum of tentoonstelling. Dat kan een museum zijn met kunst, maar ook een museum waar een bepaald beroep, voorwerp of een speciaal thema centraal staat, zoals bijvoorbeeld het omroepmuseum.

Nederlands erfgoed in musea

Naarmate ze volwassener worden, kunnen kinderen meer interesse ontwikkelen voor moderne kunst, nationale geschiedenis of Nederlandse historische kunst. Nederland heeft wat kunst betreft een uitgebreid erfgoed, denk maar aan de schilderijen van Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Als je kind het leuk vindt, zou je een keer een gezellig uitstapje kunnen plannen naar een museum als het Rijksmuseum of het Groninger Museum.

CJP

Het Cultureel Jongeren Paspoort, de CJP-pas, is een voordeelpas voor jongeren tot 30 jaar. Met deze pas krijgt je kind korting bij musea, theatervoorstellingen, bioscopen en festivals.

Museumkaart

Natuurlijk kan je kind ook een museumkaart kopen. Met de museumkaart heb je gratis toegang tot meer dan 400 musea in Nederland.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?