GroeiGids

Peuter.

Sinterklaas

Veel gezinnen in Nederland vieren het Sinterklaasfeest op 5 december. In de periode voor 5 december wordt in winkels, op televisie en op de meeste scholen aandacht besteed aan de komst van de Sint. Dit is een spannende maar leuke periode voor kinderen. Als ouder kun je zorgen hebben over het sinterklaasfeest.

Hoeveel cadeaus

Natuurlijk beslis je als ouder zelf over het aantal cadeaus dat je geeft. Jij weet hoeveel geld je kunt besteden. Bedenk dat vooral jonge kinderen even blij zijn met een goedkoop cadeau als met een heel duur cadeau. Maak in elk geval goede afspraken. Spreek bijvoorbeeld een vaste dag in de week af voor het schoen zetten.

Bang voor Sinterklaas

Hoewel het Sinterklaasfeest natuurlijk heel erg leuk is, kunnen kinderen Sint of Piet eng vinden. Neem deze angst serieus. Probeer samen stap voor stap de situatie aan te gaan. Forceer niets, hierdoor kan je kind nog banger worden. Verplicht je kind dus niet meteen om bij Sinterklaas op schoot te gaan zitten. Maar begin bijvoorbeeld met een hand geven. Geef een compliment als het rustig is gebleven in de buurt van Sinterklaas of Piet.

Zwartepietendiscussie

Op dit moment is er een discussie gaande over Zwarte Piet. De ene groep mensen vindt Zwarte Piet een vorm van racisme. De andere groep mensen vindt dit niet en ziet Zwarte Piet als onderdeel van de Nederlandse traditie.

Probeer je kind buiten deze discussie te houden. Misschien maakt het voor jouw kind helemaal niet uit hoe piet eruit ziet.

 

Tags: snoepgoed

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?