GroeiGids

Peuter.

Bedtijd

Peuters willen soms niet gaan slapen. Bereid je kind er rustig op voor. Zeg duidelijk dat het bedtijd is en blijf consequent. Ook een vast ritueel bij het naar bed brengen is duidelijk voor je kind.

Slaapt je kind genoeg?

Niet alle kinderen hebben evenveel slaap nodig. De slaapbehoefte verschilt enorm per kind. Meestal kun je zelf wel zien of je kind genoeg slaap krijgt. Als je kind er overdag vermoeid uitziet of juist heel alert en druk is, kan het zijn dat het niet genoeg slaapt. Kinderen tussen de 1 en 2 jaar slapen gemiddeld 14 van de 24 uur. Tussen 2 en 4 jaar slapen peuters tussen de 10 en 13 uur, en slapen ze ’s middags vaak nog een uurtje.

Middagslaapje

Sommige kinderen hebben al met anderhalf jaar geen middagslaapje meer nodig, terwijl andere met 3 jaar af en toe nog een middagdutje doen. Op een gegeven moment merk je dat je kind het niet meer nodig heeft; het valt haast niet meer in slaap of wil ’s middags niet meer naar bed. Je kunt dan misschien terug naar een paar keer per week ’s middags slapen. Eventueel kun je je kind dan ’s avonds iets eerder in bed stoppen.

 

Tags: bedtijden

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?