GroeiGids

Peuter.

Dromen

Je peuter maakt veel mee op een dag en kan daar 's nachts over gaan dromen. Vergeleken met volwassenen dromen peuters veel.

De ervaringen van overdag moet je kind in zijn slaap verwerken. Soms wordt je kind wakker van zo’n droom. Als het een enge droom was kan hij ook bang zijn. Dat kan heel naar zijn om te zien.

Tips

  • Probeer je kind in het eigen bed te troosten, zonder het licht aan te doen. Het moet duidelijk zijn dat het nacht is en dan slaapt je kind in het eigen bed.
  • Laat een nachtlampje aan op de kinderkamer.
  • Als je peuter bang is in de eigen kamer, kijk dan eens goed rond waar het bang van kan zijn. Bewegen er schaduwen van buiten over de muren? Ziet een pop er in het halfdonker misschien eng uit?
  • De wind kan voor enge geluiden zorgen. Bekijk of je iets tegen die enge geluiden kunt doen, een tochtstrip plaatsen bijvoorbeeld.

Nachtmerries 

Na een nachtmerrie is je peuter meestal wakker en kan het zich herinneren waar die enge droom over ging. Blijf rustig en troost je kind, maar niet al te uitgebreid. Laat het gewoon in het eigen bed verder slapen. Je kind herinnert zich de volgende morgen niets meer van een akelige droom.

Soms hebben kinderen nachtangsten: ze zitten rechtop in bed en gillen het uit. Ze zijn dan niet wakker.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?