GroeiGids

Peuter.

Sport

Peuters bewegen meestal graag en veel. Geef je kind daartoe veel kans. Verder kun je je peuter opgeven voor een activiteit waarin bewegen centraal staat. Bewegen kan overgewicht voorkomen en is positief voor de ontwikkeling van kinderen.

Kinderyoga

Wanneer je kind ongeveer 4 jaar is, kan het meedoen aan kinderyoga. Kinderyoga heeft een positieve invloed op de motorische vaardigheden en de lichaamshouding van je peuter.

Zwemmen

Onder begeleiding van een bevoegde zweminstructeur kun je samen met je kind gaan zwemmen. Zwemmen is heel gezond! Je kind raakt vertrouwd met water, ontwikkelt spierkracht en blijft fit. Je kunt natuurlijk ook zonder begeleiding samen gaan zwemmen. Voor de veiligheid is het dan wel van belang dat je je kind geen moment uit het oog verliest. Verder is het belangrijk om je peuter zwemvleugeltjes om te doen.

Gymnastiek

Peutergym is voor kinderen van 2 tot 4 jaar een leuke manier om in beweging te zijn. Op deze manier leren ze om te gaan en te spelen met verschillende materialen, zoals een bal en een hoepel. Peutergym wordt onder professionele begeleiding gegeven en is een goede voorbereiding voor de gymlessen op school.

Andere activiteiten

In buurthuizen en bij verenigingen kun je op veel plaatsen terecht voor peuterdans of bewegingsactiviteiten voor peuters, en regelmatig worden er activiteiten georganiseerd in speeltuinen. Kijk eens in je omgeving wat er voor je peuter te doen is.

 


Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?