GroeiGids

Peuter.

Wandelen

Als je wilt gaan wandelen, zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de leeftijd van je kind en waar je wilt gaan wandelen. Hieronder vind je een aantal veiligheidstips voor als je je kind mee naar buiten neemt.

Wandelwagen of buggy

Je kunt je kind meenemen in een wandelwagen of buggy. Let daarbij voor de veiligheid op de volgende zaken:

  • Zet je kind het liefst vast met een gordel of tuigje, zodat het er niet uit kan vallen.
  • Let tijdens het wandelen goed op dat de handjes niet buiten de wagen hangen, zodat je peuter nergens met de vingers tussen kan komen.
  • Als je stilstaat, is het verstandig de wagen altijd op de rem te zetten.
  • Als je een tas meeneemt, kun je die beter in een mandje of netje onder de wagen leggen, want als je hem aan de duwbeugel hangt, kan de kinderwagen omvallen door het gewicht.

Rugdrager

Een rugdrager kun je gebruiken als je kind al goed rechtop kan zitten. De rugdrager is geschikt voor kinderen tot ongeveer 4 jaar. Controleer de drager voor elk gebruik op slijtage en kijk of de sluitingen nog goed werken. Probeer rekening te houden met vooroverbuigen en achteroverbuigen. Met een rugdrager kun je beter niet gaan sporten, fietsen of huishoudelijk werk doen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor je kind.

Zelf lopen

Als je kind zelf kan lopen, kun je in het begin beter niet te lange wandelingen maken. Kinderen hebben korte benen en zijn dus sneller moe. Houd ook goed in de gaten dat je kind niet wegloopt, want peuters zijn nieuwsgierig en zijn zich niet altijd bewust van het verkeer.

 

Tags: wandeling

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?