Baby
Veilig in tuin mood picture

Veilig in tuin

Buiten in de tuin spelen is goed voor de ontwikkeling van je baby. Hoe zorg je ervoor dat je baby fijn en veilig in de tuin kan spelen?

Zandbak in de tuin

Kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen. Daarnaast is het ook goed voor hun ontwikkeling. Kinderen stoppen van alles in hun mond. Dat kan dus ook een hap zand zijn. Om te voorkomen dat je kind ziek wordt van bijvoorbeeld vogel- of kattenpoep in het zand, kun je de zandbak na gebruik afdekken. Ook regelmatig het zand verversen kan ziekten voorkomen. Wil je meer weten over speelzand, kijk dan op Waarzitwatin.nl

Zwembadje

Bij mooi weer is het leuk om je kind in een zwembadje te laten spelen. Bovendien is het goed om je kind van jongs af aan te laten wennen aan water. Houd je kind wel altijd goed in de gaten, want kleine kinderen kunnen al in een klein laagje water verdrinken. Laat je kind nooit alleen in het zwembadje, ook niet met een oudere broer of zus.

Vijver

Als je een vijver in de tuin hebt, scherm die dan af met een hek of een plaats een rooster over de vijver. Ook kun je er tijdelijk een zandbak van maken!

Weet jij hoe je je kind veilig in water of in de buurt van water laat spelen? Of kan het nog veiliger? Doe de check!

Planten

Controleer of je giftige planten in de tuin hebt staan. Zoek ze op op internet of informeer bij een tuincentrum. Leer kinderen zo vroeg mogelijk dat ze niet zomaar van planten mogen eten.

Kinderen zijn nieuwsgierig!

Er komt een moment dat je kind op ontdekkingstocht wil. Zorg ervoor dat ze niet onbedoeld de tuin uit kunnen. Scherm de tuin daarom goed af. Wees extra alert als je in de buurt van water of een drukke weg woont.