Ouderschap
Homo-ouders mood picture

Homo-ouders

Als je een relatie hebt met iemand van hetzelfde geslacht vraag je je misschien af wat dit voor invloed heeft op je kind.

Ontwikkeling kinderen van homoseksuele ouders

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders zich hetzelfde ontwikkelen als kinderen die met een vader en een moeder opgroeien. Ze doen het even goed op school en hebben niet meer kans op problemen dan andere kinderen.
Ook blijkt dat relaties met leeftijdsgenoten en het zelfvertrouwen zich hetzelfde ontwikkelen als dat van andere kinderen.

Kind van homo-ouders

Toch heeft je kind een andere gezinssituatie dan andere kinderen. Doordat het gewend is om twee vaders of twee moeders te hebben, heeft je kind minder vaak vooroordelen over anderen. Het kijkt minder snel neer op iemand die anders is.
Ook maken kinderen van homo-ouders zich minder snel zorgen over de eigen geaardheid. Als zij verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, zijn ze daar minder angstig en negatief over dan andere kinderen. Kinderen van homo-ouders hebben overigens geen grotere kans om verliefd te worden op iemand van hetzelfde geslacht, zo blijkt uit onderzoek.

Vooroordelen

Ongeveer de helft van de kinderen krijgt te maken met vooroordelen van anderen. Dit leidt niet altijd tot pesten, maar het maakt ze daar wel kwetsbaar voor. Je kunt ze helpen door de weerbaarheid te vergroten. Praat met je kind. Laat het weten dat het altijd bij je terecht kan met vragen en problemen.
Geef je kind al op jonge leeftijd mee dat er verschillende soorten gezinnen zijn, en niet iedereen één moeder en één vader heeft.