GroeiGids

Professioneel nieuws.

Het laatste nieuws

Vervolg landelijke borging GroeiGids

22 - 6 - 2017

20 maart kwamen verschillende JGZ-organisaties bij elkaar om door te praten over de landelijke borging van de GroeiGids. Hiermee willen we komen tot een gezamenlijk uitdragen én doorontwikkelen van de GroeiGids en met name de doorontwikkeling van de GroeiGids app. Denk hierbij aan het verhogen interactie met ouders, koppelen met DD JGZ en/of ouderportalen en ondersteunen van het JGZ werkproces. Met de opdracht een concept voorstel uit te werken voor een samenwerkingsvorm is het GroeiGids team aan de slag gegaan. Daarbij zoeken we een samenwerkingsvorm met een kleine slagvaardige uitvoeringskern en zeggenschap én flexibiliteit voor alle partijen. Waarbij ook financieel een goede basis wordt gevormd. Eind juni wordt het gesprek met een aantal geïnteresseerde organisaties vervolgd om op basis daarvan en op basis van alle andere input uit gesprekken met JGZ-organisaties tot een samenwerkingsvoorstel te komen.

Persbericht: Mijlpaalkaarten stimuleren voorlezen aan jonge kinderen

20 - 6 - 2017

Persbericht

Alweer de 12e druk GroeiGids Zwanger

20 - 6 - 2017

De GroeiGids Zwanger is  onlangs aangepast. De aanpassingen en aanvullingen zijn tot stand gekomen met medewerking van aanstaande ouders en professionals uit heel Nederland. De NIPT test, die vanaf 1 april beschikbaar is gekomen, heeft een plek in deze druk gekregen. Nieuwe websites over prenatale screening zoals www.meerovernipt.nl zijn in deze druk opgenomen.

Samenwerking Ministerie van SZW en GroeiGids

20 - 6 - 2017

In het kader van een landelijke pakket aan maatregelen om zwangerschapsdiscriminatie verder terug te dringen krijgen alle ouders in de GroeiGidsen 0-4 jaar en de GroeiGids Zwanger een folder met informatie over hun rechten en plichten rond zwangerschap. De GroeiGids heeft een hoog bereik en werkt graag mee aan voorlichting op dit belangrijke thema. We zijn dan ook verheugd over onze samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ouders via de GroeiApp wijzen op risico van lood in de bodem

20 - 6 - 2017

In Amsterdam heeft de GroeiGids met de afdeling Mileu en Gezondheid van de GGD samengewerkt aan de campagne ‘Let op lood’. Deze campagne licht o.a. middels de website www.ggd.amsterdam.nl/lood ouders voor over de risico’s van lood in de grond. Dit is het geval in bepaalde  delen van de stad. Ouders met kinderen in de leeftijdfase van 0 tot 6 jaar, die in deze postcodegebieden wonen, ontvingen via de GroeiApp een bericht met informatie over hoe ze kunnen voorkomen dat hun kinderen lood binnen krijgen.

Nieuwe naam GroeiApp: GroeiGids app

20 - 6 - 2017

Na de nodige vertraging zijn we de laatste hand aan het leggen aan de vernieuwde app.

Foto’s gezocht voor de nieuwe website en app

20 - 6 - 2017

Voor de vernieuwde website en app gaan wij gebruik maken van foto’s uit het echte leven: die van onze gebruikers. Half april werd daarom een oproepje gedaan op onze Facebook pagina en het regende aanmeldingen. Winnaars krijgen als dank een mooi getekend portretje van Kittie Stappers.

Succesvolle 1e pitch Mediawijzer.net challenge

20 - 6 - 2017

Samen met bureau Jeugd en Media en het NCJ neemt de GroeiGids deel aan de Mediawijzer.net Challenge 2017. Dinsdag 6 juni was de eerste ronde, waarbij we ons idee om via de GroeiGids app ouders over de mediadiamant en het thema mediawijsheid gericht voor te kunnen lichten, mochten pitchen. Ons team was een van de 4 team die deze dag te horen kregen door te zijn naar de volgende ronde!

Ook Koningin Maxima gebruikt de GroeiGids!

20 - 6 - 2017

De GroeiGids was in beeld tijdens het verslag van SBS6 het werkbezoek dat Koningin Maxima samen met de presidentsvrouw van Argentinie bracht aan het CJG  in Den Haag. De presidentsvrouw kreeg daarbij van onze collega’s van CJG Den Haag een GroeiGids overhandigd.

GroeiGids Tandenpoets app bijna klaar!

20 - 6 - 2017

De afgelopen maanden heeft het GroeiGids team er samen met collega’s gezondheidsbevordering hard aan gewerkt: een tandenpoets app.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.