GroeiGids

Professioneel nieuws.

Het laatste nieuws

Tandenland app helpt ouders en kinderen tandenpoetsen

04 - 10 - 2017 In d

Lancering Facebookpagina Eritreeërs Gezond

28 - 9 - 2017

Deze Facebookpagina biedt laagdrempelige gezondheidsinformatie voor Eritrese nieuwkomers. Maandag 11 september is de Facebookpagina Eritreeërs Gezond live gegaan. Hier helpen Eritrese zorgprofessionals die in Nederland verblijven, Tigrinya sprekende nieuwkomers met informatie over gezondheid en zorg in Nederland. Nederlandse professionals van GGD Amsterdam, Utrecht en Kennemerland en expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos (buddy’s) ondersteunen de Eritrese professionals bij het beantwoorden van vragen en verstrekken van betrouwbare informatie.

Ontwikkeling GroeiGids E-book

27 - 9 - 2017

Ook voor de GroeiGids is de tijd rijp om een E-book te ontwikkelen. Een E-book biedt gemak voor ouders: ze kunnen het op hun telefoon of tablet lezen, makkelijk doorzoeken en sneller doorklikken of een filmpje kijken. Daarnaast wordt het met een E-book mogelijk en betaalbaar om voor elke organisatie een paar eigen pagina’s in te voegen waarin regiogebonden informatie kan staan zoals de contactgegevens, tijden van inloopspreekuren of een uitleg over een lokaal programma zoals Stevig Ouderschap.

Gebruikersonderzoek GroeiApp

27 - 9 - 2017

In 2016 werd een landelijk gebruikersonderzoek uitgevoerd. In totaal vulden 6195 gebruikers een digitale vragenlijst in. Daarnaast werden twee focusgroep discussies gehouden met gebruikers en interviews gehouden met niet-gebruikers. Opvallend was dat al hoewel laag- en middelbaar opgeleide ouders nog minder bereikt worden, zij de app wel hoger waarderen, frequenter gebruiken en ook vaker de berichten lezen.

In gesprek met de Inspectie voor de Gezondheidszorg

27 - 9 - 2017

Op 21 september sprak hoofdredacteur Anneke Kesler van de GroeiGids met inspecteur Frank van Leerdam over de wettelijke taak van de JGZ en het faciliteren hiervan via de on-  en offline GroeiGids.

Net verschenen: nieuwe druk GroeiGids Basisschoolkind

27 - 9 - 2017

Met nieuwe informatie over scoliose, in samenwerking met orthopeden geschreven, nieuwe RIVM-informatie over hoofdluis, tekenbeten en diarree en de laatste voedingsadviezen voor kinderen van de Gezondheidsraad.

Digitale kraamzorgoverdracht

27 - 9 - 2017

In 2016 is in Amsterdam een kleinschalige pilot uitgevoerd met een digitale kraamzorgoverdracht. Kraamzorgorganisatie de Kleine Amsterdammer heeft de nieuwe werkwijze uitgetest samen met verschillende JGZ locaties in Amsterdam Centrum en Zuid. Via een beveiligde portaal voertde kraamverzorgende het digitale overdrachtsformulier (inclusief de borstvoedingsoverdracht) in en verzendt deze naar de betrokken JGZ-locatie.

Landelijke samenwerking GroeiGids

27 - 9 - 2017

Op twee bijeenkomsten (11 en 21 september. j.l.) gingen we in gesprek met meerdere GGD’enen JGZ-organisaties over de landelijke borging van de GroeiGids.  Op basis van input die is opgehaald uit diverse eerdere bijeenkomsten en gesprekken met organisaties is een voorstel voor landelijke samenwerking geschreven.  Tijdens deze bijeenkomsten bespraken we dit voorstel, zodat we dit waar nodig konden aanscherpen.

Vernieuwde GroeiGids app

27 - 9 - 2017

In de vorige nieuwsbrief schreven we het al: de GroeiApp gaat na de nieuwe release, de GroeiGids app heten. Eind oktober is het eindelijk zo ver, dan verwachten we de vernieuwde app te kunnen lanceren. Dezelfde functionaliteiten, en meer, in een nieuw jasje en met een andere naam.

JGZ vlog-kanaal

27 - 9 - 2017

Al een tijdje zijn we bezig met de voorbereidingen van een JGZ vlog-kanaal. Jonge ouders zoeken veel informatie over gezondheid en opvoeding. Vooral de eerste maanden na de geboorte is deze behoefte naar informatie groot. Veel ouders kijken graag naar video-blogs (vlogs) op youtube om ervaringen van ouders te zien en informatie tot zich te nemen.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.