GroeiGids

Professioneel nieuws.

Het laatste nieuws

Voortgang landelijk borging GroeiGids

21 - 2 - 2017

In vervolg op de landelijke bijeenkomst van 4 oktober komen we 20 maart a.s. met een aantal JGZ en GGD organisaties bij elkaar om verder te praten over een samenwerkingsmodel. De insteek is dat we de innovatie rondom de GroeiApp gezamenlijk vorm geven en koppelen aan innovatie binnen de JGZ zodat we krachten bundelen en gelden efficiënt inzetten. Het bieden van preventieve gezondheidsinformatie blijft de basis vormen van het werk van de GroeiGids. De boekjes dienen daarbij als informerend, de GroeiApp richt zich naast informatie op het versterken van de regie van ouders en interactie met de Jeugdgezondheidszorg.

Nieuwe druk GroeiGids 0-4 jaar

16 - 2 - 2017

De 16e druk van de GroeiGids 0-4 jaar alweer! Op verzoek van professionals is het overzichtje van gewicht en hoeveelheid zuigelingenvoedingen terug op pagina 139. Zo kunnen professionals ouders snel laten zien hoeveel voeding hun baby op dat moment nodig heeft en hoe dit verandert in de loop der weken. Ook terug is de ruimte voor de naam van de consultatiebureau-assistente die ouders helpt. Nieuw is de ruimte voor ouders om de eerste woordjes in de GroeiGids te noteren.

9e druk GroeiGids Borstvoeding

16 - 2 - 2017

Nieuw in dit deel is de groeicurve van de WHO. De WHO heeft deze groeicurves ontwikkeld op basis van de groei van borstgevoede kinderen. Wanneer borst gevoede kinderen iets trager groeien  (vaak rond de 4-5 maanden) kan het voor ouders prettig zijn om de groei niet alleen in de TNO groeicurves, maar ook via de WHO-curve te volgen.

Samen met BoekStart op de negenmaandenbeurs

16 - 2 - 2017

We gaven het in de vorige nieuwsbrief al even aan: van 22-26 februari staan we weer met een stand op het deskundigenplein van de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. 

E-health week

16 - 2 - 2017

Van 21 t/m 27 januari werd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de landelijke e-health week georganiseerd. Door het organiseren van allerlei activiteiten werd geprobeerd zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

GroeiGids gebruikerspanel

16 - 2 - 2017

In de vorige nieuwsbrief zag je al een voorproefje van de vernieuwde app https://www.groeigids.nl/professioneel/nieuws/artikel/114 Na enige vertraging zijn we inmiddels in de afrondende fase. Tweede kwartaal van dit jaar hopen we de app te presenteren. Om te zorgen dat we hierbij aansluiten bij wensen van ouders c.q. gebruikers, hebben we naast de gebruikelijke interactie via mail en Facebook sinds een half jaar een online gebruikerspanel. Dit gebruikerspanel kunnen we bevragen over kwesties waar we tegen aanlopen bij de doorontwikkeling van de app en nieuwe ideeën bij kunnen toetsen. Het gebruikerspanel is groeiende en bestaat nu uit 11 actieve gebruikers. We zijn er ontzettend blij mee!

Help je ons mee?

16 - 2 - 2017

Het aantal gebruikers van de GroeiApp stijgt nog steeds. Toch horen we regelmatig terug dat ouders niet bekend zijn met de app of dat ze het jammer vinden dat als ze de GroeiApp eenmaal gebruiken er weinig tot niet naar gevraagd tijdens bijvoorbeeld een bezoek aan de verloskundige of het consultatiebureau. Zonde vinden wij, want hoe mooi en handig zou het zijn als we alle ouders via de app kunnen bereiken! We willen jullie daarom vragen om ouders te vertellen over de GroeiApp en er met ouders over te praten tijdens de gesprekken die jullie met ouders hebben. Zo krijgen ouders nog meer zicht in de groei en ontwikkeling van hun kind en worden ze gestimuleerd om zelf de regie in handen te houden.

De GroeiGids in Japan

16 - 2 - 2017

Van 24 november tot en met 26 november 2016 vond in Tokio, Japan voor de 10e keer het Maternal and Child Health Handbook congres plaats. Dit keer namen maar liefst 39 landen deel aan dit congres.

De GroeiApp proberen?

16 - 2 - 2017

Als je zelf weet hoe de app werkt, kun je ouders nog beter informeren!

Nieuwe druk GroeiGids basisschoolkind

10 - 11 - 2016

De GroeiGids basisschoolkind heeft een 9e druk gekregen. Aanpassing was nodig, onder andere in verband met nieuwe inzichten in voeding. Het RIVM heeft enkele teksten aangeleverd en er is belangrijke informatie bijgekomen van orthopeden over de herkenning van scoliose bij kinderen in de groei.

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.