Voor professionals

Mei 2024

Nieuwe website voor alle ouders
Nu opvoeden.nl binnenkort stopt, biedt en beheert GroeiGids vanuit de jeugdgezondheidszorg de betrouwbare preventieve content voor ouders.

Sinds kort is GroeiGids.nl vernieuwd. De website heeft een verbeterde zoekfunctie, een nieuwe vormgeving en een overzichtelijk pakket van artikelen verdeeld in leeftijdsfases. Met onze content geven wij ouders antwoord op dagelijkse vragen over ontwikkeling en opvoeding van hun kind van -9 maanden tot en met 18 jaar.

De inhoud van de content is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, JGZ-richtlijnen, adviezen van de JGZ-professionals in onze redactie en van kenniscentra zoals het Voedingscentrum, het RIVM en VeiligheidNL. Deze vertalen we in concrete en toegankelijke voorlichting, waarbij we telkens uitgaan van eigen regie en behoeften van ouders. Behoeften en vragen van ouders verzamelen we via het Ouderpanel, de Ouderchat en onze redactie.

De artikelen van GroeiGids.nl zijn ook te vinden in de GroeiGids app, die meer dan 200.000 ouders gebruiken. Alle content is afgestemd op de teksten in de fysieke GroeiGids, de opvolger van het ‘groene boekje’ dat veel JGZ-organisaties aan ouders uitreiken rond de geboorte van hun kind.

Leeftijdsfase gerelateerde nieuwsbrieven
Zeggen ouders een consult af of hebben zij deze gemist? Sommige JGZ-organisaties versturen dan onze nieuwsbrieven-op-leeftijd. Soms doen ze dit om ouders voor te bereiden op bepaalde consulten.

In 14 verschillende nieuwsbrieven lezen ouders over de belangrijkste ontwikkelingen in een bepaalde leeftijdsfase en krijgen zij tips en gerichte verwijzingen naar betrouwbare webartikelen.

Wij hebben vier nieuwe nieuwsbrieven uitgebracht voor de leeftijd van 6 weken, 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden. De reeds bestaande nieuwsbrieven hebben een update gehad.

GroeiGids bij GGD GHOR
Sinds 1 januari 2024 is GroeiGids bij GGD GHOR Nederland ondergebracht. Een passende plek gezien onze landelijke taak om ouders namens de jeugdgezondheidszorg van betrouwbare informatie te voorzien.

Wij hebben als GroeiGids nog steeds regelmatig contact met JGZ-organisaties om hen te ondersteunen bij de implementatie van GroeiGids en rondom de Ouderchat. In onze redactie zijn jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen actief.

Vragen of opmerkingen? Ons email-adres blijft: info@groeigids.nl.