GroeiGids

Jongvolwassene.

Homoseksualiteit

In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze op verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Het kan ook zo zijn dat je kind op zowel jongens als meisjes kan vallen. Dit noem je biseksualiteit.

Puberteit

In de puberteit ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Dit betekent niet dat ze daar dan ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren met homoseksuele gevoelens

In deze periode kunnen jongeren experimenteren met seks. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze homoseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind homoseksueel is, terwijl andere het vermoeden al hadden.

 

Tags: homo

Feedback op dit artikel

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

Boekje(s) bestellen

Wilt u één of meerdere boekjes bestellen?