GroeiGids

Professioneel nieuws.

Onderzoek naar de GroeiApp

18 - 7 - 2016

Afgelopen jaar zijn er twee onderzoeken gestart. Ruim 6800 ouders deden mee aan een gebruikersonderzoek naar de GroeiApp. Met dit onderzoek hopen we beter in beeld te krijgen hoe gebruikers de GroeiApp waarderen, hoe ze bepaalde functies gebruiken en wat gebruikers willen verbeteren. Naast het vragenlijst onderzoek zijn er focusgroepen gehouden met ouders die de GroeiApp gebruiken. Een aantal van de verbeteringen die ouders aangeven, kunnen worden meegenomen in de vernieuwde app. Het onderzoek geeft ook meer inzicht in de achtergronden van onze gebruikers, zoals: waar wonen onze gebruikers, hoe oud zijn zij en zijn (aanstaande) ouders die de GroeiApp gebruiken hoger- of lager opgeleid? Momenteel zijn we druk bezig met het analyseren van de data. Later dit jaar hopen we er uitgebreider verslag van te doen.

Barbara Huisden, Jeugdarts bij de GGD Amsterdam deed in het kader van haar opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid onderzoek naar het gebruik van de GroeiApp in relatie tot de flexibilisering van consulten binnen de Jeugdgezondheidszorg in Amsterdam. Voor dit onderzoek ontvingen ouders twee weken voor het 11 maanden consult een vragenlijst. Hierin werden vragen gesteld over het gebruik van de GroeiApp en vragen over hun kennis en gedrag met betrekking tot verschillende onderwerpen, zoals het gebruik van vitamine D, gebitsverzorging en veilig slapen. De onderwerpen kwamen grotendeels overeen met de onderwerpen die in het BAGAGE onderzoek van GGD Midden-Nederland aan de orde kwamen. Aan dit onderzoek deden 799 ouders mee. Ook voor dit onderzoek geldt dat de resultaten later dit jaar bekend worden, maar de eerste analyses laten zien dat 27% van de respondenten de GroeiApp gebruikt. Het overgrote deel van de ouders gebruikt de GroeiApp om gegevens van hun kind bij te houden. Bijna driekwart van deze ouders leest de berichten die zij via de GroeiApp ontvangen. Bijna de helft van de ouders vindt dat de berichten bijdragen aan het maken van gezonde keuzes voor hun kind. Interessante eerste resultaten vinden wij en we doen in een volgende nieuwsbrief graag uitgebreider verslag.

Van de ouders die deelnamen aan dit onderzoek en de GroeiApp niet gebruiken, gaf bijna de helft aan de GroeiApp niet te kennen. Daar zien wij natuurlijk graag verandering in komen. Vertel jij als verloskundige, kraamverzorgende of jeugdgezondheidszorg professional (aanstaande) ouders al over de GroeiApp?

Er zijn ook flyers beschikbaar die je uit kunt delen. Stuur ons een mail via info@groeigids.nl en we sturen deze direct naar je toe!

Nieuws over de GroeiGids

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de GroeiGids en tips voor het gebruik van onze GroeiApp.

Werk je als professional met de GroeiGids?

Meld je hier direct aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten.

Je kunt ons volgen via Twitter: @GroeiGids

Inschrijven nieuwsbrief professionals

Inkijkexemplaren

Hier kun je de eerste pagina's van de verschillende GroeiGidsdelen inzien (PDF).

Nederlands
English

GroeiGids bestellen per doos

Bestel hier gemakkelijk de gewenste delen per doos.